Všetci pracujúci ľudia si hľadajú čo najlepšie a najefektívnejšie pomôcky ku svojej práci. Takéto problémy riešia napríklad aj majitelia skladov ale ich pracovníci. Snažia sa nájsť najvhodnejší materiál, ktorý by im dobre poslúžil. Trh je v dnešnej dobe presýtený produktmi všetkých druhov. Niekedy je preto ťažké nájsť tú najvhodnejšiu alternatívu. Avšak, keď sa jedná o kontajnery, výber nemusí byť až taký náročný.

Aj keď si to neuvedomujeme, kontajnery sú dôležitou súčasťou skladov

Kontajnery predstavujú neoddeliteľnú súčasť každého skladu a výrobných priestorov. Ich stohovacie a skladacie vlastnosti sú až nevyhnutnou súčasťou najmä logistiky, pretože pomáhajú efektívne optimalizovať náklady na dopravu. Ak je niekde potrebné prenášanie ťažkého tovaru, práve skladacie kontajnery sú na to ako stvorené. Plastové skladacie kontajnery sú veľmi využívané najmä v automobilovom priemysle, no sú vhodné aj kdekoľvek inam, kde ich je treba. Plasty sú naviac veľmi dobrou alternatívou, pretože sa môžu umývať a dezinfikovať. Pri nich budú všetky hygienické normy a podmienky splnené na jednotku.

Na trhu máme na výber hneď niekoľko skvelých kandidátov

Pomocníci menom plastové kontajneryVeľmi vhodnou alternatívou môžu byť FLC kontajnery. FLC je medzinárodná skratka, ktorá pomenúva typy skladacích paletových kontajnerov – Foldable Large Container. Tieto špeciálne kontajnery boli vyvinuté na znižovanie nákladov pri preprave prázdnych, nenaplnených kontajnerov pri spätnej väzbe. Zároveň však poskytujú maximálnu ochranu prepravovaného tovaru, čo je viac ako pôsobivé.

Tento skladací paletový kontajner v sebe spája najlepšie možné dostupné vlastnosti skladacieho kontajnera a pridávajú sa k nim tiež výhody moderných materiálov, nízka hmotnosť, vysoká odolnosť a jednoduchá údržba.

Výrobcovia sa ich snažili doviesť priam do dokonalosti

Túto myšlienku deklaruje hlavne fakt, že v detaile každého skladacieho plastového kontajnera nájdeme údaje o tzv. úžitkovom objeme. Ten uvádza maximálnu kapacitu skladovacieho kontajnera v litroch. Kontajnery rovnako disponujú špeciálnou zváranou konštrukciou a dvojitými stenami. Práve toto zaručuje ešte o 10 percent väčší objem ako kontajnery od konkurenčných výrobcov. Skladacie paletové kontajnery firmy Schoeller Allibert sa svojim úžitkovým objemom pohybujú od 212 do 984 litrov. Momentálne je najpopulárnejším skladacím kontajnerom Magnum Optimum, ktorý je schopný prepraviť napríklad až 750 kíl nákladu.Neposlednou veľkou výhodou je, že kontajnery je možné používať v obrovskom rozpätí teplôt. Konkrétne od – 40 °C do + 40°C.

Právom jednotkou na trhu

Pracovať efektívne a s radosťou sa dá až vtedy, keď máte po svojom boku dobrého pomocníka, ktorý je odolný a maximálne použitelný. Presne také sú kontajnery od firmy Schoeller Allibert, ktorí si zakladajú na funkčnosti svojich výrobkov. Odmenou za to im je veľa spokojných firiem ale aj zákazníkov.